Samettinen maa-artisokkakeitto (2hlö:lle):
400g maa-artisokkia
150g perunaa
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
Kuori maa-artisokat ja perunat, puolita ne ja peitä kattilassa vedellä niin, että ne juuri peittyvät. Lisää valkosipulit ja liemikuutio. Keitä kypsiksi noin 30min. Soseuta sauvasekottimella samettiseksi soseeksi ja sekoita joukkoon ruokakerma. Nauti perunarieskojen kanssa.
Terveelliset perunarieskat 12kpl
3 dl perunasosetta
1 valkuainen
½ dl kaurahiutaleita
2-2½ dl ruisjauhoja
Sekoita kaikki ainekset keskenään, kunnes sinulla on jämäkkä, mutta vielä tahmea taikina. Taputtele taikina kylmään veteen kostutetuilla sormilla kahdeksitoista pieneksi, pyöreäksi rieskaksi. Pistele haarukalla. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja paista rieskoja noin 10minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti