keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Lohisalaatti

Lihaton lokakuuni alkoi lohisalaatin merkeissä! Lohi oli itselläni uunissa kypsennettyä, mutta vielä parempaa salaatti olisi lämminsavulohella. Myös kylmäsavulohisalaatti on herkullista :)


Lohisalaatti yhdelle:
4 isoa lehteä friseesalaattia
15 lehteä rucolaa
pari lehteä punasalaattia
1 tomaatti
½ punasipuli
10cm pala kurkkua
10 oliivia
n. 100g lohta

Revi kaikki salaatit lautaselle suuhun sopivankokoisiksi palasiksi. Viipaloi tomaatti ja oliivit, kutioi kurkku ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Jos et pidä raa'asta punasipulista, voit kuullottaa renkaita muutaman minuutin öljyssä pannulla, kunnes renkaat ovat pehmenneet. Levitä tomaatti, kurkut, oliiviviipaleet ja sipulit salaattipedille. Levitä päälle lohi, ripottele pinnalle pellavansiemeniä ja mausta vinaigretella!


Salaatin kaveriksi sopii hyvin itseleivotut uunituoreet ruispalat, joiden reseptin julkaisen huomenna! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti