maanantai 13. lokakuuta 2014

Perushelppo omenapiirakka


Helppo perus-omenapiirakka isollekin porukalle! Parhaimmillaan tarjottuna vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Resepti alunperin pirkasta.





Omenapiirakka:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kardemummaa
 
Pinnalle:
2-3 rkl sokeria
2 tl kanelia 
 
Leikkaa omenat lohkoiksi. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita sulatettuun rasvaan maito. Lisää munavaahtoon vuorotellen maito-rasvaa ja keskenään sekoitettuja kuiviea aineita. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (30 x 40 cm). Asettele päälle omenat. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen ja kahvin tai teen kanssa.



2 kommenttia:

  1. Kuinka monta omenaa pellilliseen piirakkaa suurinpiirtein menee?

    VastaaPoista
  2. Se riippuu tosi paljon omenoiden koosta ja siitä, kuinka omenaista piirakasta haluaa. Itse pidän omenaisesta piirakasta, jolloin viipaleet ovat melko paksuja. Tällöin yhdestä keskikokoisesta omenasta tulee 8 viipaletta, jolloin koko piirakkaan kuluu noin 8-9 omenaa! :) jos käyttää ulkomaisia omenoita, kannattaa ne kuoria ensin.

    VastaaPoista