Ihanan
lämmittävä linssikeitto "takatalven" pakkasiin!
Linssikeitto, 6 annosta
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl currya
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl savupaprikajauhetta
(1 tl tulista paprikajauhetta)
1,5 rkl suolaa
400 g tomaattimurskaa
400 g chilitomaattimurskaa
1,1 l vettä
3 dl punaisia linssejä kuivana
(2 dl Valion cocos&lime –ruokakermaa)
Huuhdo linssit
huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna sipuli sekä
valkosipuli ja laita ne öljyttyyn kattilaan mausteiden kanssa ja kuullota
kevyesti miedolla lämmöllä, mutta älä päästä ruskistumaan. Lisää joukkoon vesi
sekä tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut
linssit. Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää halutessasi kerma joukkoon.
Tarkista maku ja anna hautua 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti