Feta-pinaattipiirakka (1 pellillinen)
Gluteeniton, laktoositon
Taikina
7,5 dl mantelijauhetta
2,5 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1,25 dl vettä
5 rkl oliiviöljyä
Täyte
400g pakaste- tai tuoretta pinaattia
2-3 sipulia
300g fetaa tai salaattijuustoa
3 munaa
1 dl valion juustokermaa
1 dl valion sipulikermaa
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1,5 rkl pizzamaustetta
ripaus mustapippuria
Sekoita pohjan kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Painele leivinpaperin päälle pellille ja esipaista 200 asteessa 8min.
Jos käytät tuoretta pinaattia, pyöräytä se vesitilkassa kuumalla pannulla ja hienonna se sen jälkeen. Kuullota hienonnettu sipuli. Sekoita keskenään munat, kermat ja mausteet. Lisää joukkoon jäähtynyt sipuli ja pinaatti. Murenna joukkoon noin 150g fetasta. Levitä esipaistetun pohjan päälle. Murenna loput fetasta täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 15-20min, kunnes piirakka on saanut kauniin paistovärin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti