Juuressämpylät
Ohje alunperin perinneruokaa prkl -nettisivuilta
Ainekset:
300g porkkanaa
300g bataattia
pari rkl öljyä
1 tl suolaa
4 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
12-14 dl sämpyläjauhoja
Valmistus:
Viipaloi hyvin pestyt juurekset uunivuokaan tai pellille.
Pyörittele kasvikset öljyssä ja suolassa.
Paahda 250 asteessa noin 20-30min, kunnes juurekset ovat
saaneet pintaa hieman väriä ja ovat pehmeitä.
Kaada juurekset kulhoon ja painele niiden
rakennetta rikki.
Lisää sekaan kylmä vesi ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Murusta hiiva sekaan ja sekoita hyvin. Lisää myös hunaja ja
suola.
Lisää jauhot vähän kerrallaan. Anna kohota 30 minuttia
leivinliinan alla.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle, muotoile sämpylöiksi pellille ja kohota 30 minuuttia.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle
kurpitsansiemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti