Tämän reseptin olen julkaissut blogissa aikaisemminkin, ja löydät sen täältä. Koska maukkaat ja mehukkaat klassikko-korvapuustit sopivat jokaiseen tilanteeseen, tässä resepti on uudestaan!
Pullataikina:
5 dl maitoa (laktoositon)
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voita tai margariinia sulatettuna (laktoositon)
n. 15 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100g pehmeää voita tai margariinia (laktoositon)
2 dl fariinisokeria
runsaasti kanelia
Voiteluun:
1 kananmuna
Ohjeet:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna ja liuota hiiva siihen. Sekoita maito-hiivaseokseen mausteet ja muna.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna ja liuota hiiva siihen. Sekoita maito-hiivaseokseen mausteet ja muna.
Lisää seokseen n. 11dl jauhoja ja sekoita ensin puuhaarukalla tai vispilällä ja kun sekoittaminen käy liian raskaaksi, alusta nyrkillä.
Lisää taikinaan sulatettu voi ja sekoita joukkoon. Lisää sitten loput jauhoista.
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa n. 35min
Kaulitse puolet kohonneesta pullataikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Pehmitä voi mikrossa pehmeäksi mutta älä sulata täysin!
Levitä voi taikinalevylle, ripottele päälle fariinisokeri ja levitä se veitsellä tasaikseksi. Ripottele päälle runsaasti kanelia.
Rullaa taikinalevy ja nipistele sauma erittäin huolellisesti kiinni. Leikkaa hyvänkokoisiksi viipaleiksi, asettele pellille ja kohota vielä 10-15min.
Voitele munalla ja paista 200 asteessa n. 10min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti