Pohja
1 pkt (150 g) Semper Kolakeksejä (glut.)
75 g voita sulatettuna
Täyte
6 liivatelehteä
250 g sulatettuja pakastemustikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vanilja-tuorejuustoa
400g vaniljarahkaa
2,5 dl sokeria
1⁄2 tl suolaa
1/2 tl kaardemummaa
Ohjeet:
Murenna keksit pieniksi murusiks. Sulata voi ja sekoita murusten kanssa. Painele seos pyöreään irtopohjavuokaan, omani oli halkaisijaltaan 26cm.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa yhteen tuorejuusto, rahka, sokeri ja suola kulhossa. Kuumenna marjat kattilassa, sekoita tasaiseksi soseeksi. Anna kiehahtaa. Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Sekoita mustikkasose rahkaseokseen. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti joka puolelle. Laita kylmään jähmettymään vähintään 5 tunniksi. Leikkaa mustikkajuustokakku neliöiksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti