Tein kahta eri sorttia: blogista jo aikaisemminkin löytyviä wilhelmiinakeksejä, sekä vaikutteita Amerikasta saaneita suklaahippukeksejä. Molemmat lajikkeet menivät lähes viimeisiä murusia myöten!
Tästä reseptistä tuli karkeasti arvioiden noin 50kpl keksejä, joiden halkaisija valmiina oli 7-8cm.
200g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
200-250g (tummaa) suklaata
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna suklaa veitsellä reilun kokoiseksi rouheeksi tai käytä valmista rouhetta (esim. Fazerin).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vatkaten taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe (itse vatkasin tässä vaiheessa edelleen käsivatkaimella, myös yleiskone olisi huippukätevä kaveri).
Nosta kahden lusikan avulla pellille kokkareita. Huomioi, että keksit laajenevat paistuessaan.
Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, millaisen rakenteen kekseillesi haluat sekä keksien koosta – pidempi paistoaika=rapeammat keksit ja lyhyempi paistoaika=pehmoisemmat keksit.
Vinkki! Tumman suklaan sijaan voit käyttää esimerkiksi 150g tummaa suklaata ja 100g valko- tai maitosuklaata! Tällöin keksit eivät ole laktoosittomia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti