torstai 4. syyskuuta 2014

Rasvattomat hiutalekeksit ja nektariini-puolukkasose

Aina välillä rupeaa makeanhammasta kolottamaan, mutta kauppaan ei jaksa lähteä. Nämä hiutalekeksit ovat supernopeita tehdä ja "terveellisiäkin" vielä! Hiutaleina voi käyttää mitä vaan kaapista löytyviä hiutaleita, itse käytin 2dl ruishiutaleita ja ½dl neljän viljan hiutaleita. Resepti Myllyn Parhaan nettisivuilta.

Kekseiltä jää puuttumaan rapea rakenne, mikä on rasvaisille kaurakekseille ominainen. Keksit eivät myöskään leviä pellillä kaurakekseille totuttuun tapaan.

Itse nautin omat keksini nektariini-puolukkasoseella päällystettyinä!


Rasvattomat kaurakeksit
2½ dl hiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 pieni muna
1 dl rasvatonta maitoa
1 tl kanelia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito sekä muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja annostele pellille nokareiksi. Litistä nokareet mahdollisimman litteäksi, jotta saisit mahdollisimman rapean lopputuloksen. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.


Nektariini-puolukkasose
2 dl puolukoita
2 hyvin kypsää nektariinia
½ dl vettä
½ dl sokeria
½ tl kanelia
pieni hyppysellinen inkivääriä

Mittaa puolukat, vesi ja nektariininpalaset kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta ja lisää kuumaan soseeseen sokeri ja mausteet. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti