Aina välillä rupeaa makeanhammasta kolottamaan, mutta kauppaan ei jaksa lähteä. Nämä hiutalekeksit ovat supernopeita tehdä ja "terveellisiäkin" vielä! Hiutaleina voi käyttää mitä vaan kaapista löytyviä hiutaleita, itse käytin 2dl ruishiutaleita ja ½dl neljän viljan hiutaleita. Resepti Myllyn Parhaan nettisivuilta.
Kekseiltä jää puuttumaan rapea rakenne, mikä on rasvaisille kaurakekseille ominainen. Keksit eivät myöskään leviä pellillä kaurakekseille totuttuun tapaan.
Itse nautin omat keksini nektariini-puolukkasoseella päällystettyinä!
Rasvattomat kaurakeksit
2½ dl hiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 pieni muna
1 dl rasvatonta maitoa
1 tl kanelia
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito sekä muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja annostele pellille nokareiksi. Litistä nokareet mahdollisimman litteäksi, jotta saisit mahdollisimman rapean lopputuloksen. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Nektariini-puolukkasose
2 dl puolukoita
2 hyvin kypsää nektariinia
½ dl vettä
½ dl sokeria
½ tl kanelia
pieni hyppysellinen inkivääriä
Mittaa puolukat, vesi ja nektariininpalaset kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta ja lisää kuumaan soseeseen sokeri ja mausteet. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti