Pohja:
200 g voita tai leivontamargariinia (laktoositon)
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
3 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl appelsiinitäysmehua
Kuorrutus:
1,5 dl appelsiinimarmeladia
100 g margariinia
5rkl vahvaa kahvia
n. 4,5 dl tomusokeria
2 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1rkl vaniljasokeria
koristerakeita
Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva varovasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vuorotellen mehun kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää joukkoon mehu, tomusokeri sekä kaakaojauhe. Levitä jäähtyneelle piirakkapohjalle ensin ohut kerros appelsiinimarmeladia, sitten pehmeä kuorrute. Koristele heti koristerakeilla. Siirrä jääkaappiin ja anna kuorrutteen kovettua reilun tunnin ajan.
Mun ruudut otti vähän nokkiinsa kun ilman suhteellinen kosteus oli juhlapäivänä 100%... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti