Ainekset
2 l paloiteltua raparperia
1 sitruuna
5 dl Fariinisokeria
3 tl sitruunahappoa (apteekista)
2 l kiehuvaa vettä
kanelitanko
1 sitruuna
5 dl Fariinisokeria
3 tl sitruunahappoa (apteekista)
2 l kiehuvaa vettä
kanelitanko
Lisäksi:
Sprite zero-limonadia
Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi. Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen kuori raparperipalojen joukkoon ja purista mehu. Mittaa joukkoon sokeri ja sitruunahappo sekä lisää kanelitangot. Kaada päälle kuuma vesi. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan.Siivilöi juoma ja pullota. Säilytä viileässä. Laimenna tarjolle tuotaessa sprite zerolla suhteessa 1/3 raparperitiivistettä ja 2/3 limonadia. Tarjoile kannussa, johon olet laittanut sitruunaviipaleita, muutaman mansikan ja sitruunamelissan lehtiä.
VINKKI! Boolista siivilöity raparperi-sitruunamäski sopii käytettäväksi esimerkiksi tähän piirakkaan. Poimi tällöin vaan isoimmat sitruunankuoriviipalet ja kanelitangot pois :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti