Tässä toivottu gluteeniton versio jo aikaisemmin julkaistusta siemennäkkileivän reseptistä. Aina yhtä hyvää! Sopii tarjottavaksi esimerkikis punajuurihummuksen tai vaikkapa voimakkaan mustaleimaemmentalin kanssa.
Alkuperiäisen, ruisjauhoihin tehdyn näkkileivän löydät täältä.
Gluteeniton ja terveellinen siemennäkkileipä
1 ½ dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
1 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1 tl suolaa
4 dl lämmintä vettä
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sitten lämmin vesi ja öljy. Anna turvota noin 5 minuuttia. Levitä uunipellille tasaisesti. Kannattaa kastella käsiä kylmällä vedellä niin levitys onnistuu vaivattomammin.
Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja leikkaa annospaloiksi. Nosta sitten takaisin uuniin ja paista vielä 30-40 minuuttia. Paistoaika riippuu paljon uunista ja kannattaakin leikkaamisen jälkeen laittaa paistoaika munakelloon huomattavasti alakanttiin ensimmäistä kertaa paistettaessa. Seuraavilla paistokerroilla tiedät miten uunisi käyttäytyy ja osaat asettaa oikean paistoajan samantien!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti