Tällä reseptillä on meillä tehty lohikeittoa monet monet kerrat ja sitä on tarjottu niin arkena kuin juhlissakin. Aina yhtä hyvää! Resepti on lähes perinteinen ja maustamista helpottamassa on valion maustettu ruokakerma. Kannattaa kokeilla myös muita maustettuja ruokakermoja :) Lohikeiton kanssa sopii hyvin uunituoreet sämpylät, joihin löydät reseptejä muun muassa täältä, täältä, ja täältä. Alla olevan kuvan sämpylät on tehty kauraisten sämpyläjauhojen kyljestä löytyvällä reseptillä, jonka löydät täältä.
Lohikeitto
Lohikeitto
1 kg
kiinteitä perunoita
2
sipulia
2 isoa
porkkanaa
1,4 l vettä
2-3
kalaliemikuutiota
10
maustepippuria
5
valkopippuria
1-2 laakerinlehteä
1 kg lohta
kuutioina
2,5 dl
Valion kolme yrttiä -ruokakermaa
1 ruukku
tilliä
Kuori
perunat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.
Kuori ja
hienonna sipuli.
Kuori ja
paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi.
Kuullota
sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää peruna- ja porkkanapalat ja kuullota hetki.
Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet ja anna kiehua, kunnes perunat ja
porkkanat ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti