maanantai 20. heinäkuuta 2015

lime-juustokakku



Limejuustokakku
24 cm vuoka


Pohja
1 pkt (150 g) Semper Kauradigestive (glut.)
75 g voita sulatettuna


Täyte:
5 liivatetta
3 dl kermaa
2 valkuaista
300 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl limen mehua (vajaan 3 limen mehu)
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Koristelu:

Kiille:
3 liivatetta
2 ½ dl sokeroitua laimennettua limen mehua (josta limemehua vajaa ½ dl, sokeria saman verran)
pari tippaa vihreää elintarvikeväriä

Tai
2dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
1 limen raastettu kuori
sokeria

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele irtopohjavuuan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto ja kermavaahto varoen sekaisin.

Sekoita tuorejuustoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Jos haluat, voit värjätä massan vihreällä elintarvikevärillä. Yhdistä sitten tuorejuustoseos kerma-valkuaisvaahtoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi.

Valmista haluamasi kuorrute.
Jos valmistat kiilteen: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita limettimehu, sokeri ja vesi sopivan makeaksi mehuksi. Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Kiehauta n. ½ dl mehusta ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Jäähdytä - kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle kaadettaessa. Kaada sitten täytteen päälle lusikan kautta. Siirrä jääkaappiin hyytymään.

Vaihtoehtoisesti vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se limenkuorella ja haluamallasi määrällä sokeria.

Koristele esimerkiksi limenkuorisuikaleilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti