Tässä ohje salmiakin ja lakritsin ystäville. Marengit häviävät pöydästä hujauksessa ja kaiken kukkuraksi ovat vielä terveellisempiäkin kuin salmiakkimakeiset tai lakritsi.
4 kananmunanvalkuaista
3 dl mansikanmakuista tomusokeria½ tl omenaviinietikkaa
1 dl turkinpippurirouhetta
1 tl lakritsijauhetta
Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri pienissä noin ruokalusikallisen erissä koko ajan vatkaten. Lisää viinietikka ja lakritsijauhe ja vatkaa vielä noin kymmenen minuuttia, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää. Kääntele varoen joukkoon turkinpippurirouhe.Siirrä marenki pursotinpussiin ja pursota ruusukkeita uunipellille. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Paista marenkeja uunin keskitasolla 100 asteen kiertoilmalla noin puolitoista tuntia. Seuraa välillä, että marengit eivät pääse tummumaan pinnasta. Sammuta uuni ja jätä marengit kuivumaan uunin jälkilämpöön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti