Ihana kevään ja kesän kermainen parsarisotto!
(Resepti alunperin @K-Ruoka)
500g tuoretta vihreää parsaa
1l vettä
1tl suolaa
1 kasvisliemikuutio
2 (n. 60 g) salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2rkl voita
3dl risottoriisiä
1,5 dl puolikuivaa valkoviiniä
2dl (50 g) parmesaania raastettuna
mustapippurirouhetta
ruohosipulia
Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois.
Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat
veteen. Keitä parsoja noin 6 minuuttia.
Nosta parsat reikäkauhalla pois
keitinvedestä. Murenna keitinveteen kasvisliemikuutio.
Viipaloi parsat sentin
paloiksi.
Kuori ja silppua sipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa
voi. Kuullota sipulit ja riisit.
Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä
vähitellen noin desi kerrallaan. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen
neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen
loppuvaiheessa silloin tällöin.
Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi
kypsäksi eli yhteensä noin 20 minuuttia.
Risoton pitää olla kermamaista, ei liian sakeaa. Lisää
nestettä tarvittaessa.
Maista riisien kypsyys. Sekoita lopuksi risoton joukkoon
parmesaaniraastetta, mustapippurirouhetta ja parsapalat.
Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana. Risoton pinnalle voi
raastaa vielä parmesaania.
And the same in English for my international friends ;)
500g
asparagus
1l water
1 tsp salt
2 vegetable
stock cubes
2 shallotonions
1 garlic
clove
2 tbsp
butter
3 dl good
risotto rice
1,5 dl good
white wine
2 dl grated
Parmesan cheese
1. Sauté
the finely chopped onions and garlic in the butter.
2. Cut the
hard end of the asparagus (~2cm) away. Boil the asparagus in salt water for
6mins and get them away with a fork.
3. Add the
risotto rice to the onions and sauté for a while.
4. Add the
white wine and stir until the liquid is absorbed.
5. Add the
vegetable stock cubes to the asparagus boiling water and add the vegetable
stock one dl at a time to the risotto. Always add more liquid when the previous
liquid is absorbed.
6. Cut the
asparagus to 1cm pieces.
7. When you
have added all the liquid, add the grated Parmesan and the asparagus pieces.
8. Try the
taste and add black pepper or salt if needed.
9. Enjoy immediately
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti