Tässä resepti ällistyttävän maukkaaseen reseptiin, jonka
salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa. Kun käytössäsi on laadukasta
oliiviöljyä, spahettia ja parmesaania, sekä tuoretta valkosipulia ja chiliä, et
voi mennä vikaan.
Resepti alun perin maustemittakaava -blogista.
Ainekset
1-2 henkilölle
6 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen chili
Laadukasta oliiviöljyä
Parmesania raastettuna
n. 1/3 tl suolaa (lisäksi suolaa pastan keitinveteen)
Kourallinen tuoretta basilikaa
n. 150 g spaghettia
Hienonna valkosipulinkynnet ja chili mahdollisimman
pieneksi.
Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä.
Lämmitä paistinpannulla oliiviöljyä ja kuullota
valkosipulia ja chiliä, kunnes valkosipulit saavat kauniin kullanruskean
pinnan, noin 1-2 min. Lisää joukkoon myös suola. Älä anna valkosipulin
ruskistua!
Kaada kypsä pasta paistinpannulle mausteöljyn joukkoon,
ja sekoita hyvin, jotta pasta saa makua kauttaaltaan. Kaada tarvittaessa
joukkoon lisää oliiviöljyä, ettei pasta jää kuivaksi.
Raasta sekaan parmesaania ja lisää joukkoon myös
yrttisilppu, ja sekoita vielä kerran.
Tarjoile sellaisenaan tai basilikan ja
parmesanraasteen kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti