Burgundinpata
Gluteeniton, laktoositon
1,2 kg
naudan sisäpaistia tai hirvenpaistia leikattuna reilun kokoisiksi kuutioiksi
70 g pekonia
1 pieneksi
kuutioitu iso porkkana
pieni pala
juuriselleriä hienoksi silputtuna
1 silputtu
sipuli
1 iso
valkosipulin kynsi
voita
4 dl vahvaa
lihalientä
3 dl
punaviiniä
1 rkl soijaa
1 rkl
tomaattipyreetä
laakerinlehti
timjamia ja
rosmariinia
suolaa ja
pippuria
½
appelsiinin hyvin pesty kuori
5-10 pientä salottisipulia
100 g pieniä
ruskistettuja herkkusieniä
persiljasilppua
Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää
voita tarvittaessa.
Lisää
joukkoon hienoksi silputut juurekset, sipulisilppu, valkosipuli, tomaattisose,
lihaliemi, viini ja mausteet.
Hauduta
pataa kannen alla joko liedellä tai uunissa, kunnes liha on täysin mureaa.
Poista
appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut pikkusipulit ja herkkusienet. Suurusta maizenalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti