Kuuden kerroksen vadelma-suklaakakku
Ainekset
Kakkupohja
400 g tummaa suklaata (yli 60 %)
400 g voita
8 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vadelmapyree
600 g vadelmia
2 dl tomusokeria
Lisäksi täytteeseen
8 dl vispikermaa
3 dl rahkaa
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
Kostutusliemi
2 dl vettä
1,5 rkl fariinisokeria
Suklaaganache
250 g tummaa suklaata
1 ¾ dl kermaa
2 rkl voita
Lisäksi
tuoreita marjoja
Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa. Voit myös paistaa
kakkupohjat 2 erässä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Tee kakkupohja. Paloittele suklaa ja voi kulhoon tai
kattilaan ja sulata mikroaaltouunissa tai liedellä. Sekoita suklaa ja voi
sileäksi ja anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokerit isossa kulhossa sähkövatkaimella
kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele seos
hellävaroin muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi jäähtynyt suklaaseos
taikinaan.
Jaa taikina vuokiin. Paista kakkuja uunin alatasossa 50–60
minuuttia. Ota kakut uunista ja anna jäähtyä vuoissa sen aikaa, että voit
tarttua käsin vuokaan. Kumoa kakut lautasen avulla ritilälle jäähtymään.
Tee täyte kakun kypsyessä. Valmista ensin pyree
soseuttamalla vadelmat sauvasekoittimella. Paseeraa sose siivilän läpi kulhoon
lusikan avulla. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe.
Sekoita pyree vaahtoon ja nosta täyte jääkaappiin odottamaan.
Sekoita lasissa vesi ja fariinisokeri.
Kokoa kakku. Leikkaa jäähtyneiden kakkujen päälipinnat
suoriksi sahalaitaisella veitsellä. Leikkaa kakkupohjat 3 kerrokseen. Nosta
alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se liemellä tasaisesti, esimerkiksi
pullasudin avulla. Levitä vadelmavaahtoa reilun 1,5 cm:n paksuiseksi
kerrokseksi levyn päälle. Jätä reunoille 1 cm tilaa, sillä kakun paino työntää
täytteen reunalle. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja paina sitä kevyesti.
Kokoa muut kerrokset samalla lailla. Levitä loppu vaahto kakun päälle ja
reunoille. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun valmistat ganachen.
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä.
Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja
sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 10 minuuttia tai kunnes se
paksuuntuu.
Valuta ganache kakun päälle. Levitä kuorrutusta keskeltä
reunoja kohti, niin että se pääsee valumaan reunojen yli.
Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään 5 tuntia ennen
tarjoamista. Jos annat kakun maustua seuraavaan päivään, kuorruta kakun pinta
vadelmavaahdolla ja ganachella vasta tarjoilupäivänä. Koristele tuoreilla vadelmilla ja esimerkiksi pensasmustikoilla.
Kakkupohja toimii hyvin myös gluteenittomia jauhoja käyttäen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti