tiistai 2. elokuuta 2016

Rippijuhlien meny


Iltapäivän vieraille makean lisäksi salaattia ja suolaisia piiraita.

Rippijuhlien tarjoilut, kaikki oli laktoositonta.


Meille saapui lounaalle klo 13 sukulaisia, syöjiä oli noin 45.

Tarjolla oli
  • burgundinpataa, jossa lihaa noin 5,5 kg (jäljelle jäi noin 0,5kg, eli sopivasti!)
  • uusia perunoita 6 kg (jäljelle jäi noin 1 kg)
  • Aamulla leivottuja sämpylöitä ja oivariinia noin 60 kpl
  • Salaattipöydässä vihreää salaattia, oliivi-feta-tomaattilisäke, melonipalloja, nektariinilohkoja ja marinoitua punasipulia sinappisen salaatinkastikkeen kera.
  • Tomaatti-basilikasalaatti

Iltapäivällä saapui ystäviä, syöjiä noin 30. Tarjolla oli lämpimän ruuan sijaan


Molemmille vieraserille oli tarjolla lisäksi:


Juustopöytä:
  • Juustokeksejä
  • ruissipsejä
  • Vanha couda, emmental ja vuohenjuusto
  • Kirsikkahillo, vadelmahillo ja aprikoosihillo itsetehtyinä
Kahvipöytä
  • Kahvia, mustaa- ja vihreää teetä
  • Vadelma-suklaatäytekakku (3 kakkua, jäljelle jäi 1 kakku)
  • Mustikkajuustokakku (3 kakkua, jäljelle jäi 1 kakku)
  • Viinimarjajuustokakku (3 kakkua, jäljelle jäi 1 kakku)
  • Voisilmäpitko (4 pitkoa, jäljelle jäi 1 pitko)
  • Chokolate chip cookies (noin 100 kpl, jäljelle jäi noin 30 kpl)
  • Ristikeksejä (noin 200 kpl, 1,5-kertainen taikina, jäljelle jäi noin 50 kpl)
  • Lisäksi gluteenittomille täytekakku (1/4-kertainen taikina 16cm vuokaan), marenkeja ja keksejä, juustokakutkin olivat gluteenittomia.

Juomana:
Kameralla otetut kuvat myöhemmin, alla pari otosta kännykällä otettuina.

Juhlasankari aloittamassa kakkua

Burgundinpata ja uudet perunat, taustalla salaattitarjontaa.

Makea kahvipöytä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti