Laktoositon
Perinteinen, mausteinen ja erittäin pidetty juhlakeksiresepti! |
Taikina:
250 g voita tai margariinia3 dl sokeria
2 muna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä.
Anna
taikinan kovettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, myös esimerkiksi tunti
pakkasessa toimii. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 3 mm paksuksi
levyksi. Ota muotilla ympyröitä.
Paista
200 asteessa 5 - 8 min. Anna pikkuleipien jäähtyä.
Koristele esimerkiksi
pikeeri- tai suklaapursotuksin.
Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä
tai pakasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti