laktoositon, gluteeniton
(ei oikeasti juustokakku, koska täytteeseenhän ei tule tuorejuustoa ollenkaan!)
Pohja:
150 g gluteenittomia digestivejä
75 g voita
tai margariinia
Täyte:
10
liivatelehteä
4 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 dl
vaniljajugurttia
1 ¼ dl
tomusokeria
500 g
punaviinimarjoja
¾ dl
punaherukkamehutiivistettä
Koristelu:
laktoositonta maitosuklaata
punaviinimarjoja
Vuoraa
irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan
sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale.
Murskaa
keksit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Levitä
seosta vuoan pohjalle.
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa
vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaniljajugurtti ja siivilöi joukkoon
tomusokeri. Soseuta punaviinimarjat ja sekoita täytteeseen.
Kuumenna
mehutiiviste kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita
täytteeseen.
Kaada täyte
vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja
siirrä tarjoilulautaselle.
Höylää päälle maitosuklaata ja nosta vielä viinimarjaterttuja koristeeksi!
Resepti alunperin Kinuskissalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti