lauantai 5. joulukuuta 2015

Pipariset mokkapalat

Resepti, jossa yhdistyvät mokkapalojen mehevyys ja helppotekoisuus sekä ihanat joulun mausteet ei voi mennä pieleen! Kokeile ja nauti.


Tämä resepti on tehty omalle uunilleni, joka on 60cm leveä, joten sen peltikoko on suuri. Normaalikokoiselle uunille (50cm leveä) tällä ohjeella tulee melko paksuja mokkapaloja, jolloin paistoaika saattaa olla pidempi. Myöskin kuorrutuskerros on tällöin paksu, mutta mikäs sen parempaa!





Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl tummaa siirappia
200 g voita
5 tl piparkakkumaustetta
2 dl kylmää kahvia (tai maitoa)




Kuorrutus:
500 g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
75 g voita
7,5 rkl kahvia


Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Helpoiten tämä käy yleiskoneella. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, piparkakkumausteet ja vaniljasokeri. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon siirappi.

Kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta, kahvia sekä jäähtynyttä voi-siirappiseosta. Levitä taikina uunipellin päälle leivinpaperille ja nosta uunin keskitasolle. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tiedät, että pohja on kypsä, kun se on saanut hieman väriä ja pistäessäsi puutikun sen keskelle tikkuun ei jää taikinaa.

Valmista kuorrute. Sulata pienessä, paksupohjaisessa kattilassa voi ja lisää kahvi sen joukkoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle. Jos haluat, voit koristella mokkapalat perinteiseen tapaan nonparelleilla, kun kuorrutus on vielä kosteaa. Anna kuorrutteen hyytyä kunnolla jääkaapissa, mokkapalat ovat valmiita leikattavaksi parin tunnin kuluttua.

Halutessasi voit koristella mokkapalat kuten kuvassa: leikkaa jäähtyneet mokkapalat annospaloiksi, nosta päälle koristeltu joulupipari ja siivilöi päälle tomusokeria.
Jouluisia leivontahetkiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti