maanantai 1. elokuuta 2016

Vadelma-suklaakakku

Kuuden kerroksen vadelma-suklaakakku



Ainekset

Kakkupohja
400 g tummaa suklaata (yli 60 %)
400 g voita
8 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vadelmapyree
600 g vadelmia
2 dl tomusokeria

Lisäksi täytteeseen
8 dl vispikermaa
3 dl rahkaa
1,5 dl vaniljakreemijauhetta

Kostutusliemi
2 dl vettä
1,5 rkl fariinisokeria

Suklaaganache
250 g tummaa suklaata
1 ¾ dl kermaa
2 rkl voita

Lisäksi
tuoreita marjoja

Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa. Voit myös paistaa kakkupohjat 2 erässä. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Tee kakkupohja. Paloittele suklaa ja voi kulhoon tai kattilaan ja sulata mikroaaltouunissa tai liedellä. Sekoita suklaa ja voi sileäksi ja anna jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokerit isossa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele seos hellävaroin muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi jäähtynyt suklaaseos taikinaan.

Jaa taikina vuokiin. Paista kakkuja uunin alatasossa 50–60 minuuttia. Ota kakut uunista ja anna jäähtyä vuoissa sen aikaa, että voit tarttua käsin vuokaan. Kumoa kakut lautasen avulla ritilälle jäähtymään.

Tee täyte kakun kypsyessä. Valmista ensin pyree soseuttamalla vadelmat sauvasekoittimella. Paseeraa sose siivilän läpi kulhoon lusikan avulla. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe. Sekoita pyree vaahtoon ja nosta täyte jääkaappiin odottamaan.
Sekoita lasissa vesi ja fariinisokeri.

Kokoa kakku. Leikkaa jäähtyneiden kakkujen päälipinnat suoriksi sahalaitaisella veitsellä. Leikkaa kakkupohjat 3 kerrokseen. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se liemellä tasaisesti, esimerkiksi pullasudin avulla. Levitä vadelmavaahtoa reilun 1,5 cm:n paksuiseksi kerrokseksi levyn päälle. Jätä reunoille 1 cm tilaa, sillä kakun paino työntää täytteen reunalle. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja paina sitä kevyesti. Kokoa muut kerrokset samalla lailla. Levitä loppu vaahto kakun päälle ja reunoille. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun valmistat ganachen.

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 10 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu.

Valuta ganache kakun päälle. Levitä kuorrutusta keskeltä reunoja kohti, niin että se pääsee valumaan reunojen yli.


Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään 5 tuntia ennen tarjoamista. Jos annat kakun maustua seuraavaan päivään, kuorruta kakun pinta vadelmavaahdolla ja ganachella vasta tarjoilupäivänä. Koristele tuoreilla vadelmilla ja esimerkiksi pensasmustikoilla.

Kakkupohja toimii hyvin myös gluteenittomia jauhoja käyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti