maanantai 1. elokuuta 2016

Viinimarjajuustokakku

Raikas viinimarjajuustokakku
laktoositon, gluteeniton

(ei oikeasti juustokakku, koska täytteeseenhän ei tule tuorejuustoa ollenkaan!)


Pohja:
150 g gluteenittomia digestivejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
10 liivatelehteä
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 dl vaniljajugurttia
1 ¼ dl tomusokeria
500 g punaviinimarjoja
¾ dl punaherukkamehutiivistettä

Koristelu:
laktoositonta maitosuklaata
punaviinimarjoja


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. 

Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Levitä seosta vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaniljajugurtti ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Soseuta punaviinimarjat ja sekoita täytteeseen.

Kuumenna mehutiiviste kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Höylää päälle maitosuklaata ja nosta vielä viinimarjaterttuja koristeeksi!



Resepti alunperin Kinuskissalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti