perjantai 22. maaliskuuta 2019

American Cheesecake

Alla resepti suussa sulavaan, ihanan pehmeärakenteiseen ja täyteläiseen amerikkalaistyyliseen paistettavaan juustokakkuun. Kahvipöytien takuuvarma suosikki! Onnistuu myös helposti gluteenittomana, mikäli sellaista tarvitset.



Pohja:
100g täysjyvädigestivejä (vaihtoehtoisesti glut. digestivejä)
100g graham crackereitä (vaihtoehtoisesti glut. crackereita)
150g voita tai margariinia
2 rkl fariinisokeria
(hyppysellinen suolaa, mikäli keksit ja voi ovat suolattomia)

Täyte:
500g tuorejuustoa (ei kevyt)
200g creme fraichea
2 rkl sitruunamehua
1 dl fariinisokeria
1 dl vaaleaa sokeria
1 maustemitallinen vaniljajauhetta
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 kananmunaa

Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Hienonna tehosekottimessa keksit, lisää sulatettu voi ja mausteet. Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksimassa vuuan pohjalle ja reunoille ja siirrä odottamaan. 

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vatkaten ranskankerma, sokerit, sirtuunamehu ja vanilja. Sekoita perunajauhot kerman joukkoon, jotta saat jauhoista kaikki kököt pois. Lisää pienissä erissä vatkaten tuorejuustomassaan. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan vatkaten muun taikinan joukkoon. 

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Kastele keittiöpyyhe läpimäräksi (mutta ei vettä valuvaksi) ja kiedo se irtopohjavuuan reunojen ympäri. Tämän avulla kakku pysyy tasaisena uunissa, eikä ala kohota reunoiltaan. Nosta uuniin ja paista tunti. Peitä kakku alumiinifoliolla kun se on saanut kauniin vaaleanruskean sävyn.

Nosta tunnin kuluttua kakku uunista ja jäähdytä huoneenlämmössä. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna olla siellä seuraavaan päivään. Koristele kakku halutessasi marjoilla ja tarjoa kylmänä. Enjoy!


(resepti muokattu kinuskikissan amerikkalaisen juustokakun reseptistä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti