torstai 19. syyskuuta 2019

Mansikkainen minttu-suklaa täytekakku



Kakkupohja
6 munaa
70 % munien painosta sokeria
70% munien painosta vehnäjauhoja, korvaa vehnöjauhoista pari rkl perunajauhoilla
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte ja koristelu
3 prk Valion maustettua minttu-suklaa -rahkaa
4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl mansikkahilloa tai -marmeladia
500g tuoreita mansikoita
Tuoretta minttua
After eight -suklaata


Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele varovasti tasaiseksi.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 26cm). Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45 min.

Kumoa hiukan jäähtynyt kakku ritilän päälle. Anna jäähtyä hyvin.

Leikkaa sahalaitaisella veitsellä vaakasuoraan kolmeen yhtä paksuun osaan.

Vaahdota vispikerma. Yhdistä se rahkan kanssa. Vatkaa joukkoon vaniljakreemijauhe. Kuutioi 2/3 mansikoista.

Nosta alin pohja tarjoiluvadille. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä levylle puolet mansikkamarmeladista, puolet mansikkakuutioista ja n. 1 cm:n paksuudelta kerma-rahkaseosta.
Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta. Täytä kuten edellinen väli. Nosta päällimmäinen levy kakun päälle. Kostuta.

Levitä loppu kerma-rahkaseos kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita lastalla.

Asettele kakun pinnalle loput mansikat puolitettuina, minttusuklaamakeisia ja mintunlehtiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti