keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kanahampurilainen ja uunijuurestikut

Lihaton lokakuu is officially over! Sen kunniaksi pyöräytin itselleni rukiisen kanahampurilaisen. Kanapihvi jäi säälittävästi piiloon rehujen alle, mutta voitte kuvitella sen olevan siellä. En kuitenkaan alentunut kuvaa ottaessa pikaruokaloiden käyttämiin "hammastikku" menetelmiin saadakseni mahdollisimman edustavan kuvan.

Näin hampurilaisen tekeminen tapahtui. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nosta ruisleipäviipaleet uunipellille, levitä niiden päälle chili-salsaa ja paahda uunissa 10 minuuttia. 

Mausta kanafilee oreganolla, basilikalla, suolalla ja tulisella paprikajauheella ja paista pannulla öljyssä rapsakaksi ja kypsäksi. Kun kana on kypsä, nosta sen päälle pari juustoviipaletta sulamaan. Cheddar on perinteistä hampurilaisjuustoa, mutta itse käytin emmentalia (se kun on laktoositonta). Samalla pannulla voit kevyesti kuullottaa myös pari rengasta punasipulia. 

Viipaloi valmiiksi tomaatit, valuta ananakset ja revi salaatti. Nosta kuuman ruisleivän päälle juustokuorrutettu kanafilee ja punasipulit. Pursota päälle hieman majoneesia ja nosta päälle vihannekset ja ananas. Vielä hattu päälle ja voilà, herkkuhampparisi on valmis!


Tarjoa hampurilaisen kanssa esimerkiksi tikuiksi leikattuja uunijuureksia. Yhdelle henkilölle riittää 1 peruna, 1 porkkanaa ja pienenpieni bataatti (jokainen noin 100g). Kuori juurekset, leikkaa ne tikuiksi ja laita kuhoon. Sekoita pienessä astiassa 2rkl öljyä, ½tl suolaa, ½tl timjamia, ½tl tulista paprikajauhetta, 1tl hunajaa ja ripaus mustapippuria. Kaada mausteseos juuresten päälle ja sekoita huolellisesti. Kaada juurekset pellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia! (Voit siis yhdistää juuresten teon ja leivän paahtamisen. Nosta leivät uunipellille juuresten päälle, kun juurekset ovat olleet uunissa 10 minuuttia ja paista niitä yhdessä vielä 10 minuuttia.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti