maanantai 28. maaliskuuta 2016

Suklaapallerot

Pohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi:

100 g tummaa suklaata
50 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl kermaa
1 dl tomusokeria
½ dl vahvaa kahvia

Pinnalle:
strösseleitä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Kaada taikina pellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Murenna pohja kulhoon. Sekoita joukkoon suklaasula, pehmeä voi, kerma, tomusokeri ja kahvi. Pyörittele pieniä palleroita ja pyörittele ne strösseleissä.
Nosta leivokset jääkaappiin jähmettymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti