maanantai 28. maaliskuuta 2016

Runebergin kakku

Tulee auttamatta myöhässä tämän vuoden Runebergin päivään nähden, mutta kakku oli niin maukas ja upposi maistelijoihin niin hyvin, että täytyyhän resepti pistää jakoon ensi vuoden runebergin päivää varten!


150g leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl keksinmuruja (esim täysjyvädigestive)
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl maitoa
2-3 tippaa karvasmanteliaromia

Täytteeksi ja koristeeksi
n. 3 dl vadelmahilloa
1 dl tomusokeria

1 rkl vettä

  • Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin (itse tein kahteen pikkuiseen irtopohjavuokaan) ja voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Tee pyöreä ura taikinaan, täytä se vadelmahillolla ja peitä taikinalla, jolloin saat vadelmasydämen kakkuun.
  • Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
  • Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Koristele kakku tomusokerikuorrutteella ja vadelmahillolla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti