keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Couscous salaatti

Edellisen postauksen falafelien kanssa sopiva, tai ihan vaikka pelkältäänkin nautiskeltava hyvä ja mehevä couscous salaatti!

Hämäävästi kuvassa ei näy tomaatteja ollenkaan xD


Couscous salaatti
5 dl vettä
½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljylientä
2 kasvisliemikuutiota
n. 5 dl couscous ryynejä
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

½ dl sitruunamehua
1 lasipurkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
1 parsakaalin kukinnot
2-3 kevätsipulia tai nippu ruohosipulia
½ punasipuli pieneksi hienonnettuna
rasia kirsikkatomaatteja
maun mukaan yrttisuolaa esim herbamarea
mustapippuria myllystä

Kuumenna kattilassa kiehuvaksi vesi ja liemikuutiot. Nosta pois levyltä. Lisää öljy, valkosipulit ja couscous -ryynit. Peitä kannella ja anna hautua pakkauksessa ohjeistettu aika. Lisää sitruunamehu.

Höyrytä pieniksi kukinnoiksi leikattu parsakaali napakan kypsäksi. Leikkaa punasipuli ja kevätsipuli pieneksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi tai neljäsosiin. Sekoita kypsän ja jo hieman jäähtyneen couscousin kanssa kaikki aineet. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla maun mukaan. Nosta jääkaappiin ja tarjoile viileänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti