keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Tandoorilammas ja minttu-jogurttiraita



Tandoorilammas
1 kg lampaan ulkofileetä tai paistia
2 dl maustamatonta tai esim turkkilaista jogurttia
1 dl tandoori currytahnaa (esim Pirkka)
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
2 tkl kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa (esim Pirkka)
2 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli
1 punainen paprika

Suurus
½ dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja

Valmistus
Kuutioi paisti reiluiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa jogurtti, currytahna, juustokumina ja suola, ja lisää joukkoon lammaskuutiot. Nosta yön yli marinoitumaan jääkaappiin.
Nosta lihat ja marinadi pataan. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre sekä sipulit ja paprika. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä vähintään 1½ h tai pidempäänkin, kunnes liha on ihanan mureaa.
Lisää loppuvaiheessa suurus ohuena nauhana padan joukkoon ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa jasmiiniriisin, naanleivän ja minttu-jogurttiraidan kanssa.
Resepti muokattu k-ruoka reseptistä.


Minttu-jogurttiraita
200 g bulgarian jugurttia, tai turkkilaista jugurttia tai mitä vaan paksumpaa jugurtta
10 cm kurkkua
2 tl hunajaa
3 rkl tuoretta minttua eli noin puolikkaan tuoreen nipun lehdet
½ tl justokuminaa
½ tl chilijauhetta
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Raasta kurkku ja purista siitä ylimääräinen neste pois. Hienonna mintunlehdet. Sekoita keskenään jugurtti, kurkku, hunaja, minttu ja mausteet. Nosta jääkaappin tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Nauti intialaisen ruuan kaverina, raidan tarkoituksena on tasata mausteisen ruuan tulisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti