tiistai 23. toukokuuta 2017

Salted Caramel Cheesecake



Ainekset:

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kanamuna
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl kaurahiutaleita sauvasekottimella hienonnettuina
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia

Täyte:
400 g tuorejuustoa (myös esim vanilja käy)
1 prk kermaviiliä
1 dl kevytkermaa
4 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
(1 tl vaniljasokeria)

Karamelli:
1 3/4 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria

Valmistus:

Pohja:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon vatkaten muna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Pingota irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille. Peitä leivinpaperilla ja kaada päälle kuivattuja herneitä sen verran, että pohjan reunat peittyvät. Esipaista 200 asteessa noin 10-15min.

Täyte:
Sekoita vatkaimella kaikki täytteen ainekset sekaisin. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Peitä foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa. Nosta jäähtynyt kakku kylmään ja anna viilentyä jääkaappilämpöiseksi (yön yli)

Karamelli:
Keitä kermaa ja fariinisokeria, kunnes kylmän vesilasiin pudotettu tippa hyytyy tahmeaksi, kiinteäksi palloksi. Laktoositonta kermaa käyttäessä tähän kuluu aikaa noin 15min. Anna kinuskin jäähtyä pari minuuttia ja kaada kakun päälle. Anna jäähtyä ja hyytyä. Ripottele pinnalle sormisuolaa, tai hienonna suolapähkinöitä tai suolamanteleita (kuten kuvassa). Nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti