tiistai 23. toukokuuta 2017

Juuressämpylät

Juuressämpylät


Ohje alunperin perinneruokaa prkl -nettisivuilta

Ainekset:

300g porkkanaa
300g bataattia
pari rkl öljyä
1 tl suolaa
4 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
12-14 dl sämpyläjauhoja

Valmistus:

Viipaloi hyvin pestyt juurekset uunivuokaan tai pellille. Pyörittele kasvikset öljyssä ja suolassa.
Paahda 250 asteessa noin 20-30min, kunnes juurekset ovat saaneet pintaa hieman väriä ja ovat pehmeitä.
Kaada juurekset kulhoon ja painele niiden rakennetta rikki.
Lisää sekaan kylmä vesi ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
Murusta hiiva sekaan ja sekoita hyvin. Lisää myös hunaja ja suola.
Lisää jauhot vähän kerrallaan. Anna kohota 30 minuttia leivinliinan alla.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle, muotoile sämpylöiksi pellille ja kohota 30 minuuttia.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti