tiistai 23. toukokuuta 2017

Suklainen salmiakki-vadelmakakku

SUKLAAKAKKUPOHJA

150  g margariinia tai voita
50  g taloussuklaata
2  dl sokeria
1 ½ d laktoositonta maitojuomaa
½ prk (à 200 g) rahkaa
2 munaa
3  dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

Kakkupohja: 
Laita margariini ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää sokeri, maito, rahka ja munat. Siivilöi kuivat aineet seoksena joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 50 min. Jäähdytä hyvin.

TÄYTTEET

4 liivatelehteä
2  dl vispikermaa
1  rasia (à 200 g) kunongatar/vadelma tuorejuustoa
½ rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
2  dl soseutettuja pakastevadelmia
½ prk (à 200 g) rahkaa 
3-4 rkl salmiakkimixeriä
½ rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
maun mukaan sokeria

Valmista mousset: 
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa tuorejuustot ja vadelmasose, ja toisessa kulhossa rahka, ½prk maustamatonta tuorejuustoa ja salmiakkimixeri.
Kuumenna kahdessa kahvikupissa 1 - 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata molempiin 2 liivatetta. Sekoita liivatteet moussejen joukkoon yhtenäisenä norona kaataen. Jaa lopuksi vaahdotettu kerma mousseihin ja sekoita tasaiseksi.

Täyttäminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan siten, että pohja ja kansi ovat keskiosaa ohuemmat. Leikkaa keskiosasta sisusta pois siten, että reuna jää n. 3 cm:n levyiseksi. 
Aseta keskiosa pohjan päälle ja täytä sisäosa mousseilla raidoittain.Suklaakakkusisustaa voit käyttää reunojen korottamiseen tai säästää myöhempää herkuttelua varten. Nosta kansi päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4h. Koristele vadelmilla ja salmiakkihippusilla. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti