perjantai 30. joulukuuta 2016

Glögi-juustokakku


Kuohkea glögi-juustokakku

Pohja:

200g joulupipareita
75g voita

Täyte:

7 liivatetta
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 valkuaista
400g maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 tl piparkakkumaustetta
0,5 dl glögitiivistettä

Kiille:

4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl marlin glögitivistettä

Murskaa piparkakut ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi. Vuoraa noin 26cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimurska sen pohjalle. Nosta jääkaappiin. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. 

Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita sen joukkoon mausteet ja sokeri. Kuumenna glögitiiviste kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita ne tiivisteen joukkoon. Valuta tiiviste ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon kokoajan vatkaten. Kääntele tuorejuusto hellävaraisesti vanilja-valkuaisvaahdon joukkoon ja levitä irtopohjavuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita liivatteet siihen. Sekoita liivatevesi glögitiivisteen joukkoon ja valuta lusikkaa apuna käyttäen juustokakun päälle. Nosta takaisin jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi hyytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti