lauantai 18. lokakuuta 2014

Punajuuripihvit

Nämä punajuuripihvit ovat helppoa ja nopeaa arkiruokaa varsinkin näin lihattoman lokakuun aikana. Työmäärää vähentää entisestään se, että pihvit paistetaan uunissa. Voit kuitenkin halutessasi paistaa pihvit myös ohukaispannulla. Pihvit ovat hieman aasialaistyylisesti maustettu, joten kylkeen sopii erinomaisesti esimerkiksi tämä mango-jogurttikastike! Punajuuren ja porkkanan tilalla voit käyttää mitä vaan juureksia, joita jääkaapistasi satut löytämään.


Punajuuripihvit:
2 porkkanaa
5 punajuurta
1 rkl timjamia
2tl currytahnaa
1/2 tl yrttisuolaa
Ripaus pippuria
3 kananmunaa
1/2 dl ruishiutaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

Raasta porkkana ja punajuuri raasteeksi. (Saat kaikki vitamiinit talteen kun peset juurekset huolella ja raastat ne kuorineen.) Hienonna sipuli ja sekoita raasteeseen. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää kananmunat, ruishiutaleet ja mausteet. 
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Muotoile leivinpaperin päälle pellille 8-10 pihviä ja paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. 
Pihvit sopivat nautittavaksi esimerkiksi avokadon kanssa ruisleivän päällä tai salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa pääruokana. Ne sopivat myös lisäkkeeksi polognesekastikkeen (jauhelihasta tai soijarouheesta valmistettu) kylkeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti