perjantai 17. lokakuuta 2014

Roosanauhapäivän vaaleanpunaiset muffinssit

Viikko sitten perjantaina vietettiin kansallista Roosanauhapäivää, jolloin pinkkiin pukeutumisen lisäksi halusin esitellä teemaa myös näiden muffinssien merkeissä!
Roosanauhapäivä liittyy osaksi roosanauhakampanjaa, jolla pyritään tukemaan rintasyöpätutkimusta. Lisää aiheesta löydät täältä.
Koska syöpä on yleisesti terveyteen liittyvä aihe, halusin pinkin värin lisäksi muffinssejeni olevan terveellisiä. Tässä on siis resepti täysin ilman kovia rasvoja valmistettuihin söpönvärisiin punajuurimuffinsseihin! (Jos et ole punajuuren ystävä, kannattaa käyttää esimerkiksi ainoastaan yhden punajuuren raaste. Tällöin makua ei huomaa.) Reseptistä tulee 12 muffinssia.

Roosanauha muffinssit:
3 kookasta punajuurta (n. 3dl punajuuriraastetta)
1 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl rasvatonta maitoa (laktoositon)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl kaardemummaa
Kuorrutus:
½ pkt rasvatonta maitorahkaa (laktoositon)
½-1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl punajuuriraastetta tai mehua

Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sekoita öljyyn sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää punajuuriraaste. Lisää öljyseokseen maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
Sekoita maitorahkaan sitruunamehu, tomusokeri, vaniljasokeri ja punajuuriraaste. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi. Mitä pidempään annat kuorrutteen tekeytyä, sitä enemmän väriä punajuuriraaste päästää. (Omassa kuorrutteessani väri oli peräisin raasteesta - siitä johtuvat täplät. Jos haluat kuorrutteesi olevan ulkonäöltään tasaista, käytä mehua.)
Levitä kuorrute hyvin jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele esimerkiksi strösseleillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti