perjantai 30. joulukuuta 2016

Gluteenittomat korvapuustit

Gluteenittomat korvapuustit:


5 dl maitoa
50g hiivaa
3 tl psylliumia
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kaardemummaa
n. 15 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ksantaania
200g voita sulatettuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota muutama minuutti. Lisää suola ja sokeri sekä kardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää noin puolet jauhoista desi kerrallaan nesteeseen. Lisää sulatettu voi ja loput jauhot. Vaivaa takinaa voimakkaasti pöydällä, kunnes kädet ei enää tartu siihen. 

Jaa takina kahteen osaan ja kaulitse se suorakaiteeksi puolikas taikina kerrallaan. Voitele taikina pehmeällä voilla ja ripottele runsaasti kanelia ja sokeria. Kääri rullaksi ja liimaa rullan reuna kiinni kostuttamalla se vedellä. Leikkaa rulla kiekoiksi ja paina korvapuustin muotoon. Nostaa leivinpaperille ja kohota noin 30min. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti