perjantai 30. joulukuuta 2016

Minttusuklaatiramisu




Minttusuklaatiramisu:

5 munaa2 dl sokeria1,25 dl perunajauhoja 0,75 dl tummaa kaakaojauhetta1 tl leivinjauhetta

3 dl vispikermaa150g sulatettua suklaata1,5 dl valio latte minttu maitokahvijuomaa2 tlk valio minttusuklaarahkaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Ripottele leivinpaperille kaakaojauhetta ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä. Leikkaa halutessasi levyn reunat suoriksi ja leikkaa levy neljään yhtä suureen osaan.

Vaahdota kerma vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja vatkaa jäähtynyt suklaa tasaisesti kermavaahdon joukkoon.
Nosta yksi levyistä suorakaiteenmuotoiselle tarjoiluvadille ja kostuta pohja minttu maitokahvijuomalla. Levitä päälle toinen minttu-suklaarahkoista.
Nosta rahkan päälle seuraava levy, kostuta ja levitä pinnalle vajaa puolet suklaatäytteestä. Jatka samoin ja täytä seuraava kerros rahkalla. Pursota loppu suklaatäyte tiramisun pinnalle. Ripottele pintaan siivilän läpi kaakaojauhetta.
Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti