torstai 28. elokuuta 2014

Maailman paras suklaakakku

Viime syksynä, kun olin juuri aloittanut opiskeluni, kämppikseni leipoi tätä maailman parasta suklaakakkua. Resepti oli pakko saada, mutta jostain syystä paperinen resepti unohtui laatikon pohjalle. Nyt kuitenkin löysin reseptin ja kokeilin tehdä kakkua itse - ja olihan se yhtä taivaallista edelleenkin.

Alkuperäisessä reseptissä kakku jätetään hieman mutakakkumaisemmaksi, mutta halusin itse kakun rakenteen sellaiseksi, että kakku olisi täytettävissä. Paistoin kakkua siis lähes 40 minuuttia. Jos haluat jopa hieman valuvan lopputuloksen, paista kakkua vain 25 minuuttia. Tai jotakin tuolta väliltä.

Täyttäminen ei myöskään ole pakollista, mutta esimerkiksi jokin kirpakka hillo, kuten appelsiini tai tyrni istuu kakun väliin kuin nenä päähän. Ei muuta kun kokeilemaan!



Maaiman paras suklaakakku
200g tummaa suklaata (tarkista että on laktoositonta)
200g voita (laktoositon)
6 kananmunaa
2 3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
150g tummaa suklaata
100g voita
vajaa ½dl hunajaa

Lisäksi:
kahvia
tyrnimarmeladia

Sulata sulkaa ja voi vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi ja kääntele vaahtoon pikkuhiljaa suklaa-voisula sekä vehnäjauhot. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24cm) ja paista 175 asteisen uunin alatasossa noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä leikkuulaudan päälle ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.

Viipaloi kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen. Kostuta alin kerros pienellä määrällä kahvia ja levitä päälle ohut kerros tyrnimarmeladia. Tee samoin seuraaavalle kerrokselle. Nosta ylin kerros päälle ja halutessasi nosta kakku jääkaappiin (maistuu parhaalta seuraavana päivänä) tai kuorruta kakku heti tarjoiltavaksi.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja lisää joukkoon hunaja. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman. Levitä kuorrute tasaisesti jääkaappikylmän kakun päälle ja nosta takaisin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi kunnes kuorrute on hyytynyt. Voit halutessasi koristella kakun esimerkiksi mantelirouheella, kun kuorrute on vielä märkää.



Nautinnollisia leipomis- (ja maistelu) hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti