maanantai 18. elokuuta 2014

Saksalaista ruokaa, Teil 1

Aloitan tämän saksalaisten reseptien sarjan leivonnaisella, jota oli tarjolla lähes jokaisessa kahvilassa sekä alppimajassa (joihin vaellettiin nauttimaan maisemista, ruuasta, oluesta ja leivonnaisista). Kyseessä on siis Zwetschgendatschi joka tarkoittaa luumuleivonnaista. Kyseessä on jopa lähes terveellinen herkku, jossa käytetään rasvana öljyä ja taikinan rakenne saadaan aikaan maitorahkalla!


Zwetschgendatschi
150g maitorahkaa (lakt.)
½ dl öljyä (esim. oliivi-tai rypsiöljy)
1 muna
½ dl maitoa (lakt.)
1 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
300g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

lisäksi:
30g margariinia
8 kpl kookasta luumua
sokeria
kanelia

Sekoita pohjataikinaan rahka, öljy, maito, sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita ne muihin aineksiin. Painele taikina isoon vuokaan tai pienelle uunipellille. Sulata margariini ja levitä sula pohjan päälle. Leikkaa luumut 8 osaan ja levitä luumut pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Leikkaa reilunkokoisiksi annospaloiksi jäähtyneenä ja ripottele päälle (runsaasti) kanelisokeria. NAUTI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti