torstai 21. elokuuta 2014

Soodaleipä

Leivoin yksi päivä Mummin maukasta marjapiirakkaa, jota varten jouduin ostamaan piimää. Meidän jääkaapissa piimä ei kuitenkaan kulu, joten päätin pyöräyttää ylijääneestä piimästä leivän. (Minulla on muutenkin nyt menossa leipävilitys, olette saattaneet huomata :D)

Leipä oli erittäin hyvää tuoreena, jäähtyneenä kuitenkin sooda puski hieman maussa esiin. Kannattaa silti kokeilla, koska leipä oli supernopea tehdä ja leivännälkä saattaa iskeä hyvinkin yllättäen!


Soodaleipä:
1½ dl kauraleseitä
5 dl sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
3½ dl piimää (lakt.)

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sekoita niiden joukkoon nopeasti sekoittaen piimä. Kumoa leivinpaperin päälle ja jauhoja apuna käyttäen muotoile kökkäreestä pyöreä leipä. Tee terävällä veitsellä pintaan neliö ja paista 200 asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti