maanantai 8. syyskuuta 2014

Kanapata

Mummillani oli jäänyt käyttämättömäksi pieni valurautainen pata, jonka minä sain. Pata pääsi kokeiluun tämän kanapadan merkeissä ja hyvin toimi! Valurautainen pata on ihana, koska se jakaa lämmön tasaisesti, kypsentää ruuan pehmeästi ja pitää lämpöä erittäin hyvin. Itse käytin padan valmistamiseen kanan sisäfileitä, jotka viipaloin suupaloiksi, mutta myös kananfileesuikaleet tai leikkeet käyvät hyvin.


Kanapata
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
450 g broilerin fileitä
1 rkl punaista currytahnaa
2 tl mango-curry -mausteseosta
1 kanaliemikuutio
8-10 dl vettä
½ dl vehnäjauhoja
1 tlk valion cocos&lime ruokakermaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuori sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Viipaloi sipulit puolirenkaiksi, hienonna valkosipulit ja kuutioi kesäkurpitsa, paprika ja porkkanat. Kuumenna padan pohjalla öljyä ja kuullota siinä sipuleita ja porkkanoita. Lisää kesäkurpitsa ja paprika. Kääntele hetki ja mausta currytahnalla ja mango-curry -mausteseoksella. Lisää kanaliemikuutio ja vettä sen verran, että vihannekset eivät juuri ja juuri peity. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja siirrä pata kannen kanssa uuniin noin puoleksi tunniksi.

Kuumenna pannulla öljyä ja paista kanapalat kahdessa erässä. Siirrä lautaselle odottamaan. Sekoita ruokakerman joukkoon n. ½ dl vehnäjauhoja, jos haluat suurustaa padan. Kun pata on ollut uunissa noin puoli tuntia, sekoita siihen väriä saaneet kanapalat ja kaada kerma ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Siirrä pata vielä uudestaan uuniin noin 15-30 minuutiksi ja voilà, pata on valmis!

Tarjoile lämmittävä pata viileänä syysiltana keitetyn riisin ja salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti