torstai 25. syyskuuta 2014

Omenasosepiirakka

Tämän reseptin kehittelin aivan opiskelujeni alkuaikoina, jolloin käytössäni ei ollut sähkövatkainta. Resepti onkin superhelppo ja valmistuu lähes joka taloudesta löytyvistä perusraaka-aineista. Soseena voi käyttää muitakin hedelmäsoseita (esim piltti) tai marjoja. Hillot ovat mielestäni tähän reseptiin liian makeita.



Pohja
150g margariinia (laktoositon)
1dl sokeria

1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia

Täyte

2,5dl omenasosetta

Päälle

50g margariinia (laktoositon)
1dl kaurahiutaleita
3/4 dl venhäjauhoja
4rkl sokeria
½ rkl kanelia


Aloita laittamalla uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Aloita sulattamalla margariini hellalla tai mikrossa ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Sekoita sokeri ja rasva hyvin keskenään. Sekoita kananmuna rivakasti sokeri-rasva seokseen
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita huolellisesti.
Voitele piirakkavuoka pehmeällä huoneenlämpöisellä margariinilla (n. 20g) sormia ja talouspaperia apuna käyttäen. Jauhota vuoka korppujauhoilla.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille vehnäjauhotetuilla sormilla. Levitä pohjan päälle omenasose.
Valmista muruseos sekoittamalla sulatettuun margariiniin muut aineet ja "murustele" seos piirakan päälle.
Paista uunin keskitasossa noin puoli tuntia.





Nauti valmis piirakka hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Jos tämä ei ole mahdollista, toimii piirakka myös erittäin hyvänä jälkkärinä esimerkiksi maasto-olosuhteissa nuotiolla grillatun makkaran jälkeen. Kylkeen nuotio-pannukahvia!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti