torstai 11. syyskuuta 2014

Papukeitto

Minulta poistettiin viikko sitten viisaudenhampaat, joten ruuat, joita tarvitsee pureskella mahdollisimman vähän ovat olleet plussaa. Lisäksi tenttien alla nopeatekoisia ruokia on osannut arvostaa! Yksinelävälle keitosta tulee ateria noin neljälle päivälle, voit jakaa keiton valmiiksi mikronkestäviin rasioihin ja lämmittää keittoa niissä tarpeen mukaan :) Toisin sanoen ohje on neljälle henkilölle!


Tomaattinen papukeitto
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
5 dl vettä
(tai 3dl vettä ja 2dl ruokakermaa)
1 kasvisliemikuutio
1 tölkki ruskeita papuja (esim. GoGreen)
½ tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
1 tl persiljaa
(1 tl chilijauhetta)

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pinnotetussa kattilassa tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon kuoritut ja kuutioidut porkkanat. Kuullota hetki. Lisää vesi ja liemikuutio ja anna kiehua n. 10 min tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Huuhtele pavut huolellisesti kylmän veden alla. Lisää kattilaan pavut, tomaattimurska ja mausteet. Jos käytät kermaa, lisää se vasta tässä vaiheessa. Tarkista maku, kuumenna ja tarjoile tuoreen leivän kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti