keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Uunilohi papujen ja tattihöystön kanssa

Laitoin niin sanotusti "elämän risaseks" ja ostin lohen. Se on näin opiskelijan näkökulmasta harvinaista herkkua - toisin sanoen hintavaa herkkua. Lovea lompakossani tasoitin täysin ilmaisilla lisäkkeillä, nimittäin itsepomituilla tateilla sekä itsekasvatetuilla pavuilla. Namia tuli!


Uunilohi foliossa
n. 900g lohifile
½ tl mustapippurirouhetta
½ tl roseepippurirouhetta
½ tl sitruunapippuria
1 tl suolaa
2 rkl kuivattua tilliä
1 punasipuli

Nosta lohifilee huoneenlämpöön folion päälle noin tunti ennen ruuanvalmistusta. Ripottele pinnalle tasaisesti kaikki mausteet ja viipaloi päälle punasipuli. Kääräise tiukasti folion sisään ja nosta uunipellille. Paista 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa sitruunaviipaleiden ja jogurttikastikkeen kanssa.


Tattihöystö
3 keskikokoista tattia
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta timjamia
½ tl yrttisuolaa

Kuutioi tatit, sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi ja läpikuultaviksi voissa ja lisää tattipalaset. Kuullosta ja lisää mausteet. (Itse nostin lämpimän tattihöystön tarjolle tuoreen salaatin päälle.)


Keitetyt pavut
Lisää pavut ja 1 tl suolaa kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes pavut ovat kypsiä (al dente). Itselläni tähän meni noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja lisää papujen päälle noin teelusikallinen suolattua voita tai esimerkiksi oivariinia.


Jogurttikastike kalalle
1 ½ dl maustamatonta jogurttia
(tai purkillinen kermaviiliä)
1 tl sitruunamehua
1 tl sinappia
½ tl sitruunapippuria
½ tl yrttisuolaa
ripaus rosepippuria
1 rkl kuivattua tilliä

Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua viileässä, kunnes aterian muut osat ovat valmiina. Tarjoa lohen kanssa.



Nautinnollisia ruokahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti