tiistai 2. syyskuuta 2014

kasvis-chorizopannu

Ensin aloitan tämän tekstin sanomalla että ruuan maku ei pääse ulkonäössä oikeuksiinsa. Maku on nimittäin taivaallinen! Chorizon tulisuus ja "sitkeys" yhdistettynä kasvisten pehmeyteen on mitä parhain yhdistelmä, jopa parempi kuin aikaisemmin julkaisemani chorizopasta. Jos nokkosen lehtiä ei ole saatavilla, ne voi huoletta jättää pois tai korvata pinaatilla tai lehtikaalilla :)


Kasvis-chorizopannu (n. 4-5 annosta)
1,5 dl ryöpättyjä nokkosia
2 sipulia tai 4 nippusipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pieni kukkakaali
1 kesäkurpitsa
3 porkkanaa
1 dl vettä
400g (chili)tomaattimurskaa
300g chorizo-makkaraa
yrttisuolaa
pippuria
(chilimaustetta tai tabaskoa)

Aloita pilkkomalla kasvikset valmiiksi.
Kuumenna suurella paistinpannulla 2 rkl oliiviöljyä ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää loput kasvikset, kääntele hetki sekä lisää vesi. Peitä kannella ja jätä kypsymään. 

Paista toisella paistinpannulla chorizo-makkaroita, kunnes ne saavat väriä. Makkaroista irtoaa myös rasvaa, jonka voit halutessasi lisätä ruokaan makua tuomaan tai terveellisempää ateriaa havitellessasi heittää pois.

Lisää kasvisten joukkoon tomaattimurska ja mausta suolalla ja pippurilla (sekä chilillä, jos pidät tulisesta ruuasta). Lisää choritsot ja hauduta 5-10 minuuttia. Valmista!


Huom! Voit itse säädellä sitä, kuinka paksua ruuastasi tulee. Itse tykkään, että pannu on hieman löysempää ja lusikalla syötävää, mutta jos haluat tiiviimpää tavaraa, voit suurustaa sen vehnäjauhoilla tai maizenalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti