lauantai 27. syyskuuta 2014

Grillivartaat

On harvinaista, että grillikeleistä on saanut nauttia näin pitkälle syyskuuhun saakka. Nautimme aurinkoisesta syysillasta ja todennäköisesti viimeisestä grillaus-viikonlopusta perheeni kanssa ja teimme grillivartaita!

Lihana vartaissa käytimme broilerin maustamattomia fileeleikkeitä, jotka maustoin noin seitsemän tuntia ennen grillausta. Noin puoli tuntia ennen grillausta valelin vartaat mausteöljyllä, johon olin käyttänyt samoja mausteita, kuin aikaisemmin kanojen maustamiseen. Reseptistä saa helposti vegen, kun jättää vain lihan pois :) Syöjiä meillä oli viisi kappaletta ja kylkeen tarjosimme keitettyjä perunoita sekä vihreää salaattia.


Vartaisiin:
2 paprikaa
3 kesäkurpitsaa
rasiallinen herkkusieniä
450g broilerin ohutleikkeitä
3 sipulia

Mausteeksi:
öljyä
yrttisuolaa
mustapippuria
basilikaa
jauhettua paprikaa

Leikkaa broitsut reilun kokoisiksi kuutioiksi ja ripottele päälle suolaa, pippuria, basilikaa ja paprikaa. Kääntele paloja siten, että ne maustuvat kokonaan ja nosta jääkaappiin.

Leikkaa vihannekset suupaloiksi. Pujottele grillitikkuihin vuorotellen eri kasviksia ja kanaa ja valele öljyllä, johon on sekoitettu suolaa, pippuria, basilikaa ja paprikaa. Grillaa koko komeutta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Voit lisätä öljyä grillauksen aikana tarvittaessa. Nauti keitettyjen perunoiden ja vihreän salaatin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti